Projekter

Keflavík lufthavn

Verkís Island har fra starten af arbejdet med projektering af Keflavík Lufthavn. 

Nu arbejder Verkís Island med udvidelse af nordterminal mod vest og med projektering af tilbygning til nordterminal mod sydøst. 

Udvidelsen mod vest indebærer ny varemodtagelse for lufthavnen, ny indgang for ansatte, udvidelse af bagagesorteringshal, ny ankomstlåge for lufthavnsområdet samt lagerrum og kontorer.

Tilbygningen mod øst bygges ovenpå eksisterende standpladser til fly. Der bliver nyt transportbåndsystem for ankomstpassagerer. Opgaven indebærer også nedrivning af eksisterende varemodtagelse. Tilbygningerne er stålgitterhuse beklædt med sandwichelementer. Dersom de nye bygninger er til transportbåndsystem, skal der tages hensyn til det ved dimensionering af bygninger og tekniske systemer. Der lægges stor vægt på koordinering mellem de projekterende ingeniører og fremstiller af transportbånd.

Verkís Island har projekteringsansvar for jordarbejde, bærende konstruktioner, VVS, ventilation, sprinklersystem, brandprojektering, projektering af udendørs arealer og rådgivning ved ændringer af standpladser for fly.  Andre rådgivere er Teiknark arkitekter og Mannvit rådgivende ingeniører.  Projektet blev for nyligt udliciteret hvor Ístak entreprenører indgav laveste bud.

Teknisk information

Lokation:

Keflavík – Island

Størrelse:

4.300 m²

Projekt periode:

2015 –

Verdensmål