Projekter

Svømmehal i fjeld

Sisimiut svømmehal i fjeld er et ambitiøst og innovativt projekt, hvor en svømmehal anlægges inde i fjeldet i Grønlands næststørste by.

Visionen medfører, at den miljømæssige belastning mindskes, at uddannelsessystemet kan blive sammenhængende og helhedsorientert, og at det socialt ansvarlige samfund kan udvikles i Qeqqata kommune.

En  svømmehal  bygget  i  fjeldet  ved  Spejdersøen  i  den  centrale  del  af Sisimiut. Svømmehallens konkurrencebassin på 25×12,5 m har en 1 m og 3 meters vippe og vandrutchebane. Der er et særskilt terapibassin med elevator til otte personer.

I  svømmehallen  er  der  almindelige  omklædningsrum  og  særskilte omklædningsrum for funktionshæmmede personer. Adkomsten  til  svømmebassinet  er  gennem  en  tunnel  fra  portalen  til fjeldhallen. Indkørsel til portalen er fra eksisterende vej. Ved portalen er der 20 parkeringspladser, hvoraf nogle er for bevægelseshæmmede.

Badeanlægget opvarmes med fjernvarme. Ventilationssystemer regulerer temperatur og fugtighed i de forskellige rum med henblik på optimering af driftudgifter.

Varmepumper installeres i enheder for svømmebassinet for at genvinde varmen fra luftbehandlingssystemer som igen overføres til varmesystemet og  affugter  ventilationsluften  til  svømmehallen.  Klimaanlægget  for bassinet  er  opbygget  med  krydsvarmevekslere,  blandingsdele  og varmepumper med lave energibehov.

Teknisk information

Lokation:

Spejdersøen i Sisimiut

Størrelse:

25 x 12,5 m

Projekt periode:

2017 – 2020

Verdensmål