13/05/2023

Maniitsoq i Grønland

Maniitsoq
Boliger Maniitsoq

Verkís Grønland var i gang med at projektere 48 lejligheder i Maniitsoq i Vestgrønland.  Byen er også kendt som Sukkertoppen og har omkring 2.700 indbyggere.  Indbyggertallet er dog faldet drastisk i de seneste år.

Projektet omhandler projektering og udarbejdelse af udbudsmateriale for 24 af lejlighederne í Maniitsoq.  Første fase er udliciteret og startede anlægsarbejder nu i august. Nedrivning af ældre bygninger på grunden blev færdiggjort.

Lejlighederne er i tre etagers ejendomme med 12 lejligheder i hver ejendom.  Bygningerne har ca. 300 m2 grundareal og er lejlighedernes infrastruktur relativ enkel.  Hver lejlighed består af to værelser, stue, køkken alrum og badeværelse.  Lejlighederne er tænkt til både familier og ældre.  Lejlighederne i stuen er specielt handicap venlige.

Bygningerne er insitu støbt med en tagkonstruktion med bærende træbjælker.  Tagkonstruktionens højde er op til 2,2 m og er indvendig adgang til konstruktionen via trappeskakter.  Bygningerne er funderet på klippe hvor en af bygningerne er delvist funderet ved havoverfladen på grund af hvor stejl klippen er ved stranden.  Der er fundamenterne projekteret med hensyn til indgreb fra havet.

Verdensmål

Maniitsoq
Boliger Maniitsoq