05/02/2023

Folkeskole i Nuuk Grønland

Folkeskole
En folkeskole i Nuuk Grønland

Verkís Grønland skal udarbejde næsten al ingeniørdesign for Grønlands største folkeskole. Ístak underskrev i går en kontrakt om design og konstruktion af skolen, der skal ligge i hovedstaden Nuuk. Dette er en meget stor byggekontrakt i Ístaks lange historie og er Verkís’s underleverandør for Ístak i projektet.

Folkeskolen, hvor der også skal være børnehave, får plads til 1.200 elever. Bygningen vil også være et sports- og kulturcenter om aftenen og i weekenderne, hvilket betyder at en større gruppe af byens borgere kan benytte faciliteterne.

Bygningen vil i alt være på 16.000 kvadratmeter. Ístak fik projektet efter prækvalifikation og en udlicetering, hvor tre elementer skulle indgå: et budgetoverslag, design og implementering og de estimerede driftsomkostninger for bygningen for en periode af tredive år.

Karl Andreassen, Istaks administrerende direktør, fortalte til aftennyhederne i det islandske fjernsyns Stöð 2, at virksomheden betragter det som en stor annerkendelse at have fået projektet. “Det er stort at få dette og viser, hvor stærk en islandsk virksomhed står i konkurrencen, når forberedelsen er god.”

Verdensmål

Folkeskole
En folkeskole i Nuuk Grønland